Сезонът за 28-ата в света Елина Свитолина приключи предсрочно. 30-годишната украинка претърпя операция на десния глезен, който я измъчваше през целия сезон.

“За съжаление моят сезон 2024 вече е в учебниците по история”, написа Свитолина в социалните мрежи. “Днес претърпях операция на крака, за да реша дългогодишен проблем, с който се опитвах да се справя през този сезон.

Това е същата травма, която сложи край на сезона ми през 2023-та и ми пречеше през по-голямата част от 2024-та. Стана по-трудно за справяне и ми създаваше все повече и повече проблеми, не само по отношение на тениса и тренировките, но и в ежедневието ми”, допълни тя.

View this post on Instagram

A post shared by Elina Monfils (@elisvitolina)

Украинката увери феновете си, че възнамерява да се завърне на корта през следващия сезон.

“Вълнувам се от възможността да се съсредоточа върху възстановяването си и да се върна още по-силна от преди. Решен съм да направя всичко необходимо, за да се върна на корта и да се състезавам на най-високо ниво. Искам да благодаря на всички вас за вашата подкрепа и насърчение през това предизвикателно време. Вашата любов и позитивност означават всичко за мен и очаквам с нетърпение да ви видя на кортовете през 2025 г.“, обърна се тя към своите почитатели.

Следвай ни: