Повече информация относно ареста на безспорния шампион в тежка категория в професионалния бокс Александър Усик бе разкрита от мениджъра на спортиста Александър Красюк.

Припомняме, че украинецът бе задържан на летище Йоан Павел II в Краков, а по-късно бе освободен. Заедно с него е бил и негов приятел, който също се казва Александър. Красюк разкри, че служителите са отказали да пуснат на борда приятеля с довода, че е бил интоксикиран с алкохол.

„Двамата пътували 11 часа с автомобил и били много изморени. Приятелят на Усик заспал, докато чакал повикването – разказа Красюк пред Sport(.ua). – При бординга Усик събудил своя приятел и му казал, че ще го чака на изхода. Той успял да премине проверката, но служителите са отказали да пуснат на борда другия Александър. Усик е поискал обяснение от служителите на Ryan Air, които са извикали полиция. Той отказал да остави своя приятел. Когато полицията дошла, отправила заплаха, че ще го арестуват. Тогава Усик доброволно е дал ръцете си. Само той е задържан с белезници, защото на видеото се вижда как неговият приятел няма.“

Олимпийският шампион от Лондон 2012-а също е бил тестван за алкохол, но пробата му е негативна.

Полските граничари имат малко по-различна версия. Служителят на реда Яцек Михаловски обяснява, че двамата украинци са отказали да се качат на борда. Това е била причината за ареста.

„Белезниците бяха поставени заради израженията на двамата. Те ръкомахаха, защото не бяха щастливи, че не са излетели. Белезниците са били предпазна мярка и в управлението са били свалени“, казва още Михаловски пред „Дзеник Полски“.

Следвай ни: