Един от най-изявените репортери, отразяващи НБА в последните 30 години - Ейдриън Войнаровски, сложи край на журналистическата си кариера. Инсайдърът сменя професията си, като ще стане генерален мениджър на баскетболния тим в университета Сейнт Бонавентюр. Войнаровски е завършил именно този колеж и сега се завръща вкъщи.

-30- pic.twitter.com/bFeFL61s1c

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) September 18, 2024

“Невероятно е, че ще мога да се завърна в университета и общонстта, които толкова много обичам. Завръщам се в роля, в която ще бъда от полза на студенти, треньори и цялостно на институцията. Надявам се да допринеса за развитието на баскетболната програма и да отворя вратите на много млади хора в професионалния им път. Пенсионирам си от мечтана работа в ESPN и съм изключително благодарен за опита си в медията”, заяви Войнаровски пред ESPN.

Woj, какъвто е прякорът му, работи за ESPN от 2017-а насам и в последните години бе първоизточник на някои от най-големите сделки в НБА. “Враждата” му със своя колега и бивш ученик Шамс Чарания и целта им да обявят възможно най-много трансфери в най-силната лига в света пък бе много интересна и определено ще липсва на феновете.

Breaking: ESPN senior NBA insider Adrian Wojnarowski has agreed to become the general manager of the men's basketball program at St. Bonaventure, he told ESPN.

"I am retiring from a dream job at ESPN and am so incredibly grateful for my time and experiences with the World Wide… pic.twitter.com/UfAXGKtYPN

— ESPN (@espn) September 18, 2024

Така освен Чарания, като най-авторитетните репортери в НБА остават Марк Стай и Крис Хейнс.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages