35-годишният Иван Зайцев вече подписа договор за едни сезон с вицешампиона на Италия Минт Веро Волей (Монца).

Синът на волейболната легенда на СССР Вячеслав Зайцев, който е роден в Сполето на 2 октомври 1988 година, вече официално е волейболист на Монца.

Царят, както е известен Зайцев в Италия, е готов да изживее нов опит в италианското първенство след последните 3 сезона, играни с фланелката на Кучине Лубе (Чивитанова):

„Наистина съм щастлив да бъда тук в този клуб, за да дам своя принос към отбора. Влизам в залата с правилната мотивация и нужното смирение, за да съм готов за изискванията на старши треньора Масимо Екели. Поздравявам всички фенове на Веро Волей и искрено благодаря на президента Марзари, че ме пожела тук! Ще дам всичко от себе си, за да се насладя на тази арена и на последния си сезон в Суперлигата: поради тази причина съм изключително развълнуван, но вече съм готов да дам всичко от себе си във всяко предизвикателство на терена 9x9”, бяха първите думи на Иван Зайцев като волейболист на Монца.

Както и самият Иван Зайцев спомена в изказването си, той смята това да е последния му сезон в класическия волейбол, след което да се насочи активно към плажния волейбол.

През това лято Иван Зайцев стана шампион на Италия в бийчволея заедно с Даниеле Лупо. Двамата искат да се класират и участват на Олимпийските игри в Лос Анджелис в плажния волейбол.

В интервю, дадено за Cittadino di Monza, президентът на Веро Волей Алесандра Марзари се намесва относно продължителността на престоя на Иван Зайцев в клуба.

Ще остане ли за целия сезон или ще се върне в плажния волейбол от февруари?

"Засега имаме много свободна договорка, така че за първата част от шампионата той със сигурност ще бъде с нас, след това ще зависи и от него, да видим. Моите намерения са, да."

Иван Зайцев предпочете да играе за Монца и отказа оферта от Катар на стойност $ 350 000.

Следвай ни: