Локомотив (София) представи новия старши треньор на отбора Антон Велков. Вчера бившият защитник на "червено-черните" замени Иван Колев, който се раздели с клуба от "Надежда" по взаимно съгласие.

"Не мога да кажа, че съм заварил нещо, защото доста често идвам тук. Притеснявам се да не съм си направил грешни заключения, днес ще видя футболистите за първи път. За завръщането - три е добра цифра. Първият път станах треньор на Локомотив, защото исках да съм в професията. Вторият път беше, защото исках да има отбор. Беше началото на това, което е днес. Сега е защото искам да помогна и смятам, че отборът има по-голям потенциал.

Прибирам се у дома, не заварвам нищо. Много хора ми се обадиха, те очакват положителна промяна. Това е товар, с който трябва да се справя. Не мога да разделя трите пъти, в които съм бил треньор. Всички извадиха статистика колко години не съм бил на терена, не се бях замислял, през тези години е имало предложения, които съм отказвал. Правил съм така, че да се развивам. Нямаше как да не бъда сериозен около предложението, не трябваше много време, но отговорността си е отговорност. В най-краткосрочен план трябва да се акцентира върху реакция у футболистите.

Адско тъжно е, ако футболистите се възбуждат само при смяна на треньора. Не трябва да се изпуска този момент. Не смея много дългосрочно да планувам. Трябва да поздравим г-н Достанич, че се заел с тази тежка задача. Аз обичам клуба и знам, че тази школа е родила едни от най-големите таланти в България. Той е прав, че това е доста дълъг процес. В какво съм се променил ли? Мисля, че съм по-спокоен, не съм събирал негативни неща от средата, в която работят българските треньори. Смятам да се запазя такъв. Доста години анализирам мачове по телевизията, дойде време да се види само мога да анализирам и колко добър съм станал. Идва Видовден, човек трябва да покаже дали само може да говори", каза Антон Велков.

"Не искам никакво време! Колкото повече отлагаш срещата с истината, толкова по-зле стават нещата. Време не искам никакво. Още днес ще фокусирам отбора върху изискванията, които имам.

Трябва да възпитаваме повече локомотивци, защото почват да намаляват. Нека се запозная с качествата на футболисти, за да видим как да действаме. Всеки рязък завой няма да е оправдан според мен. Не смятам, че другите отбори са темата, която трябва да ни занимава. Трябва да се оправим първо тук - дори да загубим мач, в никой не трябва да остава съмнение, че сме искали и сме могли да победим. Винаги тактическите промени отиват отзад напред. Когато има баланс на терена и в целия клуб, всичко е добре. Искам класирането да го харесват привържениците, те да са доволни от класирането.

Нещата са доста динамични, всеки противник предлага нещо различно спрямо противника. Спартак (Варна) е доста добър отбор, те се чувстват изключително комфортно на собствения си стадион. Чака ни труден мач. Виждам съм треньорът на първия отбор и треньорът на дублиращия отбор са рамо до рамо, говоря за години, в които не се преяждаше с тактика. Не е необходимо да ме агитират, за да се върна в Локомотив.

Сигурен съм, че ще има разбирателство между мен и Ратко Достанич. Представянето на първия отбор влияе на целия клуб. Иска ми се да имаме успехи, за да може мотивацията да върви надолу по веригата. Нищо по-различно от хората, които сме минали по този път", добави бившият защитник на "железничарите".