Байерн (Мюнхен) гостува на Астън Вила във втория кръг от новия лига формат на Шампионската лига. Срещата е определяна като една от най-очакваните за днешната вторник вечер. Баварците започнаха впечатляващо преди седмица, когато вкараха девет попадения във вратата на Динамо (Загреб). Именно този успех трябва да даде увереност на възпитаниците на Венсан Компани, които имат не лека задача днес. От своя страна бирмингамци, които се завръщат в турнира след много дълго отсъствие също показаха, че нямат намерение да се задоволят само с участие. Преди седмица те демонстрираха висока класа и надделяха с класически резултат в гостуването си на Йънг Бойс, а днес ще искат да затвърдят добрите впечатления.

Техният мениджър Унай Емери поднася изненада и залага от първата минута на Джейдън Филоджийни-Бидейс, който до момента има само три двубоя в Премиър лийг или общо 43 минути в първенството. Той ще замени Леон Бейли в тройката, която трябва да подпомага Оли Уоткинс в предни позиции. Това е единствената промяна спрямо тези, които започнаха двубоя срещу Ипсуич през уикенда.

Your Aston Villa team for our Champions League clash at Villa Park 👊#AVLFCB || #UpTheVilla pic.twitter.com/2YpmEphMMB

— Aston Villa (@AVFCOfficial) October 2, 2024

Добрата новина за Байерн и Венсан Компани е възстановяването на Хари Кейн, който е възстановен от травмата си в глезена и започва двубоя. Междувременно белгийският наставник прави две промени, поднасяйки изненада с това, че Джамал Мусиала остава на пейката. Той е заменен от Конрад Лаймер, а Кингсли Коман заема мястото на Рафаел Герейро.

🥁 𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗜𝗡𝗚 𝗫𝗜 🥁#AVLFCB #FCBayern #packmas pic.twitter.com/py4fy2eVXT

— FC Bayern München (@FCBayern) October 2, 2024
Следвай ни: