Омразата между Пари Сен Жермен и Лион се пренесе на неочаквана арена в морето. Оказа се, че автобусът на “хлапетата” е попаднал на един ферибот с няколкостотин ултраси на парижкия клуб, които веднага са се възползвали от възможността и са го нападнали. Те са го нашарили с графити и са го облепили със стикери, преди капитанът да се намеси.

Журналистът Флоран Кафери разказва, че това се е случило на път за Англия. Привърженици на ПСЖ пътували към Лондон за днешния мач от Шампионската лига срещу Арсенал, докато рейсът на Лион отивал към Глазгоу за срещата срещу Рейнджърс от Лига Европа в четвъртък. В автобуса обаче не са присъствали футболисти или други официални лица.

Le bus de l'Olympique Lyonnais dégradé alors qu'il filait vers Glasgow. Plusieurs centaines de Parisiens étaient au même moment dans le bateau direction l'Angleterre. Le commandant du bateau a dû intervenir pour éviter de plus gros dégâts #ARSPSG #PSG #Lyon #Paris #OL pic.twitter.com/48PJaW7NrL

— Florent Caffery (@flocaffery) October 1, 2024

Практиката е при такива гостувания е рейсът на даден клуб по-рано да се отправя към дадения град чужбина и там да чака пристигането на отбора със самолет. Обикновено в него при този път се возят само шофьорите.

Следвай ни: