Легендарният треньор Рафаел Бенитес, който има опит в Серия "А" начело на Интер и Наполи, даде интервю пред “Гадзета дело спорт”, в което даде своите очаквания за мачовете на италианските отбори в Шампионска лига през тази седмица.

За Байер (Леверкузен) - Милан

Моментът е добър за Чаби Алонсо, което е така години наред. Той спечели Бундеслига и завърши 1:1 с Байерн (Мюнхен), който направи солиден старт в Шампионска лига. Мачът с Ливърпул не завърши добре за Милан, но отборът веднага се съвзе, и то почти неочаквано още в дербито с Интер. Предвид обстановката това не беше лесно за постигане, но Милан реагира, след което го повтори и срещу Лече. Характерът е признак за качество. Загубата от Ливърпул доведе до промяна, а наличието на Алваро Мората е плюс. Той допринася със своята безпощадност в наказателното поле, а опитът му е добавена стойност. Сега има по-малко напрежение в ШЛ, като в Милан знаят, че имат възможност да наваксат. Това е едва вторият кръг, като дори не знаем колко точки са нужни за класиране за елиминациите.

За Ливърпул - Болоня

Да играеш на “Анфилд”, който е един от футболните храмове, е удивително и ти дава неустоими емоции. Няма нужда да говорим за класата на Ливърпул, имената на играчите говорят достатъчно. Футболистите се надяват да играят подобни мачове, като в Болоня жънат плодовете на изключителен труд. Въпреки това има 90 минути на очаквания и нужди. Тривиално е да кажа, че ще бъде тежко, но Винченцо Италиано се подобри в последните мачове.

За Интер - Цървена звезда

Ремито срещу Манчестър Сити подчерта международното ниво на тима. Индзаги оправи нещата след дербито. Той спечели в Удине с голове на Лаутаро Мартинес, който трябва да преоткрие себе си и срещу Цървена звезда. Нито един мач, дори и този, който изглежда лесен на хартия, не бива да бъде подценен. В Интер са наясно с това. Те няма да се подведат и ще се опитат да докажат, че поражението от Милан е било просто случайност.

За РБ Лайпциг - Ювентус

“В Юве имат солидна защита, като започнаха с три гола срещу ПСВ Айндховен почти с лека, а в събота се насладиха на Душан Влахович. Някои от новите играчи все още не са се адаптирали, а други - не са “избухнали”, но беше предприет нов път, който тепърва ще се развива. Тиаго Мота има идеи и според мен владее ситуацията под контрол. Лайпциг е поредният тест, от който да бъдат взети бележки за бъдещето. Ако тимът спечели, ще увеличи самочувствието си, както и точките си в класирането, а това винаги е от полза.

Следвай ни: