Вратарят Свен Улрайх, резерва в Байерн Мюнхен, е разследван от Германския футболен съюз (ДФБ) заради инцидент със спортния директор на Байер Леверкузен по време на мача между двата отбора от местното първенство през уикенда. Двубоят завърши наравно 1:1, а Улрайх бе заснет да ругае Зимон Ролфес, който се намираше на скамейката на шампионите. Проблемът назря в последните минути на мача, когато Байерн натискаше за победен гол, а Леверкузен бавеше играта при статични положения. 

Ролфес обясни, че не е чул с какво точно е бил обиден, но заяви, че ако това се е случило, то Улрайх трябва да понесе последствия. От Байерн обясниха, че резервният им вратар не е обмислил думите си в много напрегнат момент и се извинява за това. От Леверкузен вбесиха допълнително съперниците си с изказване на Гранит Джака след мача. 

"Трябваше да свалим малко ритъма. Казах на Роб Андрих, че един от двама ни трябва да полежи малко на терена. Той ми отговори, че вече има жълт картон и така аз поех ангажимента", каза той за Билд. 

Следвай ни: