Баскетболните специалисти Петко Маринов и Людмил Хаджисотиров коментираха липсата на Черноморец и Ямбол от първенството през новия сезон. Двамата гостуваха в предаването Sportal Jam, за да споделят своите гледни точки около проблемите на двата тима и факта, че Sesame НБЛ ще бъде със само девет отбора през новата кампания.

“Много отдавна не бях плакал на мач. Миналата година на финала на Купата в “Арена Бургас” имаше 5300 човека в залата - над 400 от тях бяха деца. Много се радвах на това събитие. Много отдавна на финален мач не е имало повече от 2000-3000-4000 човека. Аз съм по цяло лято в Бургас и ходя до залата. За голямо съжаление от щаба на Черноморец не съм видял никой през тези две години. Винаги в последния момент ставаха нещата. Те много закъсняха. Не може в края на септември и началото на октомври, при цялото това добро желание на кмета - това е почти загубена кауза. Дължат се много пари. Трябват им още пари за новия бюджет”, заяви Маринов.

“Конкретно с отбора на Черноморец - очевидно е имало лош мениджмънт през годините. Средства е имало, но не са менажирали както трябва. С всичките задължения и липсата на планиране в дългосрочен план, се получават тези проблеми. Лошото е, че сезонът започва с фалстарт. Дори в сравнение с миналата година по това време липсват два от четирите най-силни отбора - ЦСКА и Черноморец. Много неприятно ме изненада тази новина за това, че и Ямбол отпада - най-баскетболният град, заедно с Ботевград. Това е шокиращо. Като добавим и това, че шестима от най-добрите българи излизат в чужбина, то нивото на лигата става доста притеснително”, каза Хаджисотиров.

Какво още казаха двамата, може да чуете в прикачения видеоклип.

Следвай ни: