Само девет отбора ще се състезават в Sesame Национална баскетболна лига през новия сезон. Това стана ясно след днешното заседание на Управителния съвет на БФБ. Тимовете на Черноморец и Ямбол няма да играят в родния баскетболен елит, научи Sportal.bg.

При Черноморец причината е липса на финансиране от страна на Община Бургас. Клубът е искал отсрочка от НБЛ за погасяване на дълговете си към играчи и треньори, като след водени разговори кметът на Бургас Димитър Николов е бил съгласен да подпомогне носителите на Купата на България. След това обаче от Общината са заявили, че нямат такова намерение и се оттеглят.

Спонсорът на Ямбол пък се е оттеглил в последния момент, като това е станало ясно късно вечерта. Клубът е уведомил федерацията, като приоритетно е използвал тази причина, а след това и ремонта на зала "Диана" - практически Ямбол нямаше къде да играе домакинските си мачове и трябваше да търси други варианти, например Стара Загора.

Първенството няма да се бави вследствие на хаотичната обстановка и по план ще започне в четвъртък. В първия кръг Черно море Тича ще почива.

Следвай ни: