Оставянето извън групата за мача с Арсенал може да не е единствената неприятност за крилото на Пари Сен Жермен Усман Дембеле, пише RMC Sport.

Според изданието 27-годишният футболист може да получи и финансова санкция и да бъде лишен от полагащия му се месечен етичен бонус или поне част от него, който не е никак малък. Това обаче ще бъде решено от наставника на ПСЖ Луис Енрике и спортния директор Луис Кампос.

🚨 Dembélé a été mis à l'écart par Luis Enrique pour le déplacement à Arsenal et l'ailier français pourrait être sanctionné financièrement par le club parisien mais ce n'est pas acté. La décision devrait être tranchée par le technicien espagnol et Luis Campos.

— RMC Sport (@RMCsport) October 1, 2024

Именно испанският треньор е взел решението да отстрани от отбора Дембеле за важното гостуване на Арсенал, като снощи на пресконференцията бе категоричен и убеден в правотата си. Смята се, че Луис Енрике има подкрепата и на клубното ръководство, включително и на президента на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи.

"Ако някой не спазва задълженията си към отбора, ако не е готов да се включи в мача, той ще е извън състава. Смятам, че това е важна седмица, с важен мач, и искам моите играчи да са във възможно най-добра форма“, заяви испанският треньор вчера. Конфликът между него и Дембеле е възникнал след мача с Рен миналата седмица, спечелен с 3:1.

Следвай ни: