Наставникът на РБ Лайпциг Марко Розе засипа с похвали Ювентус, определяйки го за един от кандидатите за трофея в Шампионската лига, но също така добави, че “биковете” ще се постараят да спечелят утрешното си домакинство на “Старата госпожа” от втория кръг на турнира.

“Мисля, че Ювентус може да спечели Шампионската лига, но ние искаме да победим в този мач. Юве винаги е бил силен тим и имам впечатлението, че той се завръща, будейки се от своя сън. Там винаги са опасни, като имат отлични качества. Дори през миналия сезон, който беше труден за тях, показаха, че могат да печелят трофеи. Отборът има голяма класа и отличен треньор. Ювентус е истински тим от ШЛ. Съставът е трудолюбив, добре организиран и със силен ляв фланг, като играчите умеят да сменят позициите си. Въпреки това ние сме идентифицирали нещата, от които искаме да извлечем полза. Трябва да играем много добре утре, като сме развълнувани за мача.

🎙️ Marco Rose on @juventusfcen:

"Juventus are a proper Champions League team. They are a hard-working and well-organised side. They have a strong left side and their players can switch positions too. However, we have identified things that we want to take advantage of. We need… pic.twitter.com/BF9GGm8uVY

— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN) October 1, 2024

Ние не показваме необходимото постоянство, но искаме да продължим да се развиваме и най-вече да вървим в една и съща посока. Искам от нас да играем активно. Ювентус е добър в притежанието на топката, а Душан Влахович се върна към головете. Ще трябва да внимаваме с центриранията и да играем с повече увереност. Защото, ако го направим, мачът ще бъде отворен и ще имаме възможност да го спечелим. Знаем как искаме да се държим на терена, като утре ще трябва да играем на най-високо ниво. Ние също имаме своите козове и ще се опитаме да изиграем нашата роля. Трябва да използваме пространствата, които ще имаме. Има и прости решения, които показахме на отбора днес, за да можем да застрашаваме съперниковата врата”, коментира Розе на пресконференцията си преди двубоя.

Следвай ни: