Интер посреща Цървена звезда в двубой от втория кръг на Шампионската лига. "Нерадзурите" са в ролята на абсоютен фаворит и ще преследват задължителна победа в първото си домакинство в турнира. Малцина вярват, че Звезда може да измъкне нещо от "Джузепе Меаца", още повече на фона на факта, че сръбският тим никога не е печелил гостуване в ШЛ.

През уикенда Интер надви драматично Удинезе с 3:2, но преди това съставът на Симоне Индзаги нямаше успех в три поредни мача във всички турнири. Цървена звезда гази наред съперниците си в сръбското първенство и неотдавна разгроми с 4:0 вечния си съперник Партизан, а след това се справи и с Железничар (Панчево), а наставникът Владан Милойевич даде почивка на повечето титуляри преди визитата в Милано.

Интер стартира в в Шампионската лига с нулево равенство като гост на Манчестър Сити и показа, че разполага с класата и самочувствието да спори с най-добрите в Европа. Звезда допусна поражение с 1:2 от Бенфика на "Мала Маракана", но по нищо не отстъпваше на португалския гранд.

Двата отбора се бяха срещали в евротурнирите само веднъж. През 1981 година жребият ги прати един срещу друг на четвъртиналите в КЕШ и италианците продължиха напред с общ резултат 2:1.

The 1️⃣1️⃣⚫🔵 for #InterFKCZ 🔥#ForzaInter #UCL pic.twitter.com/sU2f9cQ4I4

— Inter ⭐⭐ (@Inter_en) October 1, 2024

Интер започва без звездите си в предни позиции Лаутаро Мартинес и Маркюс Тюрам, а вместо тях атаката ще водят Марко Арнаутович и Мехди Тареми. Почивка са получили още Федерико Димарко и Матео Дармиан.

Николо Барела имаше известни здравословни проблеми и остана извън състава. В халфовата линия до Хакан Чалханоолу и Хенрих Мхитарян ще играе Пьотър Жиелински, а по двата фланга Индзаги е заложил на Дензъл Дъмфрис и Карлос Аугусто.

Startnih 11 protiv Intera. 📋

Na klupi su: M. Ilić, Guteša, Leković, Rodić, Dalsio, Kanga, L. Ilić, Katai, Prucev, Milson, Radonjić, Duarte.

🔴⚪️ #fkcz pic.twitter.com/oyFzwUQ4CT

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) October 1, 2024

Гостите от Сърбия ще разчитат на върха на атаката на Шериф Ндиайе, а зад него е офанзивното трио Силас Вамангитука, Андрия Максимович и Питър Олайинка. Тими Елсник и бившият халф на Милан Раде Крунич ще си партнират в средата на терена, а на вратата застава израелският национал Омри Глазер.

Звезда пристигна в Милано без контузения Владимир Лучич, а сред резервите са Канга Гелор, Александър Катай, Бруно Дуарте и Неманя Радонич.

Следвай ни: