Арсенал победи Пари Сен Жермен с 2:0 в дербито от втория кръг в основната фаза на Шампионската лига. 
"Топчиите" доминираха през целия мач и можеха да запишат и по-голяма победа. С премерени и прагматични действия домакините пречупиха коравия съперник. 

В 20-ата минута те нанесоха първия си удар. Леандро Тросар центрира чудесно в наказателното поле, където Кай Хаверц изпревари Джанлуиджи Донарума и с глава прати топката в мрежата за 1:0. 

В 35-ата минута Донарума сбърка и позволи Букайо Сака да го изненада след коварен изстрел от пряк свободен удар за 2:0.

По този начин тимът на Микел Артета вече има 4 точки в актива си, докато хората на Луис Енрике остават с 3. 

Манчестър Сити пък буквално си поигра на „котка и мишка“ със Слован и го разби само с 4:0 в Братислава. Головете вкараха Илкай Гюндоган, Фил Фодън, Ерлинг Холанд и Джеймс Макатий.
Английският шампион излезе напред в резултата в 8-ата минута. Мануел Аканджи беше намерен вляво и шутира от воле, след което ударът му беше блокиран. Топката попадна в Гюндоган, той стреля и след рикошет топката влетя във вратата на Такач – 0:1.
„Гражданите“ удвоиха своята преднина в 15-ата минута. Жереми Доку овладя вдясно и видя отлично Фодън, който с левия крак реализира.
След това шут на Доку се отби от гредата. После Фодън стреля от средна дистанция, а Такач не се намеси добре, след което топката срещна пак гредата.
7 по-късно Савиньо нахлу отляво и стреля, но Такач се намеси и спаси с крак, след което последва удар на Фодън в аут.  В 40-ата минута след удар на Гюндоган топката се спря в гредата.
През второто полувреме картината на терена не се промени. В 58-ата минута Рико Люис пусна отличен пас към Холанд, който нахлу в наказателното поле на Слован и сам срещу Такач не пропусна да вкара за 0:3.
Четвърт час преди края Джеймс Макати оформи погрома – 0:4!