Старши треньорът на Интер - Симоне Индзаги, говори след победата на ‘нерадзурите“ срещу тима на Цървена Звезда с 4:0 в срещата от 2-рия кръг на основната схема на Шампионската лига.

“Момчетата се справиха добре и бяха концентрирани срещу отбор, който дойде тук, за да бъде преди всичко добре в защита. Въпреки това, ние се местехме добре и преодоляхме блока им с този страхотен гол на Чалханоглу. Освен няколко контраатаки, които можехме да разчетем по-добре, ние контролирахме играта и създадохме много повече положения за гол”, каза Индзаги.

Италианският специалист сподели мисълта и, че победата срещу сръбските шампиони се явява като надграждане на постигнатото срещу Манчестър Сити преди две седмици, когато на “Етихад” бе записано нулево равенство.

“Това беше победа, чрез която искахме да продължим доброто представяне в Манчестър. Трябва да продължим по този път, получих отговора, който очаквах от моите играчи, така че сме доволни”, допълни Индзаги.

Наставникът на финалистите в турнира от 2023 г. Говори и за значението на отделните играчи в отбора, акцентирайки върху ролята на офанзивните футболисти.

“Нападателите са фундаментални, те трябва да ни помагат както когато започват, така и когато влизат от пейката. Сезонът е дълъг, знаем, че Лаутаро Мартинес вече имаше някои проблеми, Арнаутович и Тареми са двама играчи, които наистина исках тук, и те имат голям принос”, каза още Индзаги.

Накрая специалистът похвали отбора за цялостната игра, тъй като според него е бил победен сериозен отбор с натрупан опит покрай битките в предварителните кръгове на турнира.

“Отборът работи здраво, опитахме се да не слушаме какво се случва, защото имахме само два дни да се подготвим за този мач. Цървена звезда се справя добре този сезон, те бяха в по-добра форма, защото играха и предварителните кръгове на Шампионската лига, така че трябваше да сме готови”, завърши Индзаги.

Междувременно треньорът отказа да отговори на въпрос, свързан с феновете на Интер, които попаднаха в криминална ситуация.

Следвай ни: