Арсенал приема Пари Сен Жермен на "Емиратс" в един от най-интересните мачове от втория кръг на новия формат на Шампионската лига. "Топчиите" имаха късмет да си тръгнат с точка от гостуването си на Аталанта, докато ПСЖ все пак записа успешно начало след успех срещу Жирона, дошъл в 90-ата минута след автогол.

Двата отбора все още нямат загуба във всички турнири от началото на сезона, а "топчиите" не са изпитвали вкуса на поражението на свой терен от януари. Арсенал освен това не е губил от ПСЖ в предишните четири сблъсъка между двата тима.

Микел Артета залага на същия състав, който започна и при драматичната победа над Лестър през уикенда. Имаше съмнения, че Рикардо Калафиори е контузен, но италианецът излиза като титуляр. Новото попълнение Микел Мерино, който едва вчера поднови тренировки в отбора, след като още не е записал официален дебют, е сред резервите.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

Unchanged from Saturday's win against Leicester City ✅

Let's take it to the next level, Gunners 👊

— Arsenal (@Arsenal) October 1, 2024

Луис Енрике остави Усман Дембеле извън групата заради дисциплинарни провинения на бившия играч на Барселона. Треньорът на ПСЖ обаче е предприел и друга изненада, като е решил да остави Рандaл Коло Муани на пейката за началото. Вместо това започва Дезире Дуе. Така атаката на парижани има много интересен вид, тъй като е съставена от Дуе, Лий и Баркола. Джаnлуиджи Донарума се завръща на вратата, а Нуно Мендеш стартира като ляв бек.

🏟️📍#ARSPSG I #UCL pic.twitter.com/eNVVAmjOig

— Paris Saint-Germain (@PSG_English) October 1, 2024

Арсенал: Рая, Тимбер, Салиба, Габриел, Калафиори, Партей, Райс, Мартинели, Сака, Хавертц, Тросар

ПСЖ: Донарума, Мендеш, Пачо, Маркиньос, Хакими, Невеш, Витиня, Заир-Емери, Баркола, Лий, Дуе

Следвай ни: