Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори на пресконференция преди утрешното гостуване на "лос бланкос" на Лил в Шампионската лига.

🗣 Ancelotti: "Simeone's words? I respect the opinions but what happened can't happen on a football pitch. The violent people should not be inside a stadium." pic.twitter.com/idBuLpywGW

— Madrid Xtra (@MadridXtra) October 1, 2024

"Ние сме тук, за да вземем точки. Те играят добре с топката. Както винаги в Шампионската лига, ще трябва да се борим и да се състезаваме. Ние сме тук за това. Нивото може да бъде подобрено и ние сме готови да се подобрим и да бъдем в най-добрата си форма. Лил е страхотен клуб. Много велики играчи са напуснали тук. Много харесвам треньора им (б.ред. - Бруно Женесио)", започна той.

Логично Анчелоти се върна и към изминалото с много страсти мадридско дерби с Атлетико Мадрид. "Уважавам мнението на всеки, но въпросът е съвсем ясен. Имаше прояви на насилие, а на насилниците не им е мястото на футболния терен и в обществото. Всеки е видял какво се е случило. Насилниците не принадлежат на обществото. Жестовете на Куртоа? Изглежда, че някои хора си търсят извинение за случилото се“, каза той по адрес на феновете на Атлетико, които прекъснаха мача за близо 15 минути, след като целиха с предмети белгийския вратар.

🚨 Ancelotti: "If there is no risk Mbappé will START tomorrow." pic.twitter.com/k70NDU6j6M

— Madrid Xtra (@MadridXtra) October 1, 2024

Наставникът на Реал Мадрид говори и за голямата звезда на тима Килиан Мбапе: "Мбапе се е възстановил добре. Той не е загубил формата си. Той ще проведе всички тренировки и ние ще вземем решение заедно с него. Последното нещо, което искаме да правим, е да поемаме рискове. Той имаше претоварване, но искаше да пътува, за да играе, защото е добре, на 100%. Ако няма риск, той ще играе от първата минута“.

Следвай ни: