Мениджърът на Астън Вила Унай Емери говори преди утрешния мач на тима си срещу Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига.

"Ще играем срещу един от най-добрите отбори в света. Те са може би един от 3-4-те фаворити за спечелване на това състезание. Искам да играя такива мачове. Разбира се, ние вече играем с такива отбори във Висшата лига - Манчестър Сити, Ливърпул, Арсенал, които също са фаворити като Байерн (Мюнхен). Но за да играем в Европа, сме много щастливи, че ще се изправим срещу Байерн тук, у дома, и се надявам утре да се насладим на играта, да се състезаваме с тях и да покажем най-доброто от себе си“, започна той.

Емери се изказа ласкаво за наставника на баварците Венсан Компани: "Познавам го от миналата година тук, в Бърнли, но кариерата му е много добре позната като играч, като професионалист във футбола. Като треньор той започна преди две-три години и работи с Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. Мисля, че той е треньор, който има много добро бъдеще и започна да постига успехи с Бърнли, когато спечелиха промоция. Миналата година беше трудна с Бърнли в началото, бяха фаворити за изпадане. Той не успя да ги задържи във Висшата лига, но винаги съм го уважавал много като треньор, защото двата мача, които изиграхме с тях, бяха много трудни.

С Байерн (Мюнхен) и играчите, с които разполагат, мисля, че е по-лесно да се постигне нивото, което ще искат да имат в тяхната лига и в Шампионската лига. Те започнаха да печелят мачове с много добри резултати, играят много добре".

Емери говори и за проблемите в отбора си: "Трябва да приемем, че ще сме без Джон Макгин. Искам най-добрите играчи на терена утре, искам да се изправя срещу най-добрите играчи и искам да играя с най-добрите ни играчи, но сме готови да се състезаваме. Мати Кеш започва да тренира с нас, но за утре няма да е на разположение. Бубакар Камара и Тайрън Мингс тренират, но също няма да играят утре".

Следвай ни: