Мениджърът на Ливърпул Арне Слот увери, че играчите му са много мотивирани преди първото домакинство на отбора в Шампионската лига. Мърсисайдци стартираха новия формат на турнира с убедителен успех срещу Милан като гост, а сега посрещат на "Анфийлд" друг италиански тим - Болоня.

Нидерландецът започна пресконференцията си с новини за състоянието на Диого Жота и Федерико Киеза, които пропуснаха днешната тренировка.

"Диого пропусна две тренировки след мача с Уулвърхамптън, тъй като получи удар в крака. Очаквам утре да бъде с нас. Федерико тренира вчера, но днес дойде с някои проблеми, така че не очаквам да бъде на разположение за утре. Жалко за него. Той очакваше с нетърпение мач от Шампионската лига на "Ангийлд", особено като се има предвид, че съперникът е италиански отбор. Не очаквам обаче да отсъства дълго време. Ще има още много такива вечери за него в бъдеще.

Много е трудно да кажа на някой, че няма да играе, защото всички имат качества. Това обаче е част от моята работа и техния живот. Те са свикнали. Справят се със ситуацията много добре и има добра енергия в отбора. Имаме много качество и много играчи, които могат да помогнат. Изключително съм доволен, че всеки път, когато имаме нужда от някого, той използва възможността. Тепърва ни предстоят по-трудни мачове.

Аз не изпускам нервите си много. Не мисля, че е добра идея да го правиш ежедневно. По-добре да покажеш на играчите реалните неща, които правят. Те бяха разочаровани и след мача с Уулвърхамптън. Това не бях стандартите, които очаквам от отбор на Ливърпул.

Болоня показа, че е много труден за побеждаване отбор. Много е трудно да се играе срещу тим, който те пази по целия терен. Изобщо не можеш да подцениш италиански отбор на ниво Шампионска лига.

Хората ми разказват колко по-специални са европейските вечери на "Анфийлд". Искам да го видя, да го почувствам", заяви Слот по време на пресконференцията си.

Следвай ни: