Мениджърът на Челси Енцо Мареска предизвика отбора си да поеме по-голям контрол върху мачовете след вълнуващото, но хаотично начало на неговото управление.

Съботната домакинска победа с 4:2 над Брайтън, в която Коул Палмър вкара и четирите гола на „сините“ преди почивката, дойде пет седмици след подобен успех над Уулвърхямптън, когато хеттрик на Нони Мадуеке осигури 6:2, но не преди лондончани на два пъти да изгубят преднината си.

Мареска призна, че отборът на Фабиан Хюрцелер, който стигна до два гола поради грешки на вратаря Робърт Санчес, е изненадал отбора му, докато той се опитваше да обясни едно лудо първо полувреме в Западен Лондон, но посочи, че би искал по-малко изненади от своите играчи в бъдеще.

„Срещу Брайтън бях по-доволен от второто полувреме, отколкото от първото. Причината да допуснем някои неща през първото полувреме не е заради играчите, а защото анализирахме Брайтън и ги очаквахме по два различни начина, начина, по който играха в началото на сезона. Но те направиха съвсем различни неща срещу нас. Те ни изненадаха през първото полувреме.

На полувремето коригирахме начина, по който пресирахме и второто полувреме премина много по-добре. Със сигурност бихме искали повече контрол.

Но ние трябва да анализираме, че има друг отбор, който също иска да контролира. Понякога това не е възможно. Но ние бихме искали повече владеене на топката, както направихме срещу Уест Хям (3:0 победа като гост)“, заяви Мареска на пресконференция.

Мареска, чийто отбор приема белгийския отбор Гент в първия си мач в Лигата на конференциите в четвъртък, изведе Челси до четвърто място във Висшата лига след шест мача и с 15 гола те са най-резултатен тим в състезанието до момента.

„Понякога не печелите мачове, а представянето ви е било добро и заслужавахте три точки, например срещу Палас, където завършихме 1:1. Понякога побеждаваш и не заслужаваш, като срещу Борнемут.

По отношение на точките със сигурност се справяме добре. По отношение на начина, по който играем, изпреварваме очакванията ми, справяме се много добре и сме в правилната посока.

Но имаме много неща, които трябва да подобрим, да атакуваме по-добре, да се защитаваме по-добре. Но усещането е добро“, завърши Мареска.

Следвай ни: