Центърът на Денвър Нъгетс от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Никола Йокич призна, че загубата на националния тим на Сърбия от САЩ е била най-тежката в кариерата му.

Тимът на Денвър е в Абу Даби, където ще проведе предсезонен мач срещу Босън Селтикс, а Йокич бе върнат към емоциите през лятото му, когато с представителния състав на родината му спечели бронз от Олимпийските игри в Париж.

По повод загубата от САЩ на полуфиналите на Олимпиадата, сърбинът коментира: "Беше добър мач. Може би най-тежката загуба в кариерата ми. Имахме голям шанс. В крайна сметка те ни победиха."

"Хората по трибуните вероятно са го видели като нормална загуба, но за тези, които играхме, със сигурност бе едно от най-тежките поражения в кариерите ни", каза Никола Йокич, цитиран от сръбското издание Mozzart Sport.

С избирането на Небойша Чович за президент на Сръбската федерация по баскетбол, Йокич иска Светислав Пешич да остане начело на националния отбор на страната.

"Винаги съм имал добри отношения с треньора. Нормално, сега иска той да остане, но това завиди от него, не от нас. Ние със сигурност, ако той е треньорът, ще дадем най-доброто от себе си на терена. Ако той реши да не продължи, ние със сигурност ще го подкрепим. В тези няколко години той свърши отлични неща за нашия баскетбол", коментира по темата Никола Йокич.

Звездата на Денвър говори и за новия си съотборник в Нъгетс Ръсел Уестбрук: "Ръсел е винаги позитивен. Той е страхотен съотборник. Засега е перфектен и се надявам, че така ще бъде и през целия сезон."

Следвай ни: