Плеймейкърът на Мемфис Гризлис Джа Морант изрази благодарностите си към своя вече бивш съотборник Дерик Роуз, който се отказа от баскетбола преди няколко дни. Звездата на “гризлитата” определи Ди-Роуз като човека, който е проправил пътя за атлетични гардове като него.

“Дерик направи невероятна кариера. Той е страхотен човек и уникален баскетболист. Всички знаят какво означава той за баскетбола и в частност за по-атлетичните гардове. До голяма степен той проправи пътя за момчета като мен, така че искам да му благодаря за всичко. Най-хубавото нещо в случая е, че той успя да го направи по начина, по който искаше. Поздравления за него!”, заяви Морант.

Роуз сложи край на професионалния си път със 723 двубоя в редовния сезон на НБА и още 52 в плейофите. Средните му показатели са 17.4 точки, 3.2 борби и 5.2 асистенции, като в кариерата си той игра за Чикаго Булс, Ню Йорк Никс, Кливланд Кавалиърс, Минесота Тимбъруулвс, Детройт Пистънс и Мемфис Гризлис. Той е най-младият MVP в НБА, след като грабна наградата през 2011-а.

Освен MVP наградата от 2011-а, Роуз имаше три селекции за “Мача на звездите” между 2010-а и 2012-а, или по-точно преди тежката контузия в коляното. Той бе избран в Идеалната петица на НБА през 2011-а, а две години по-рано спечели приза за Новобранец на годината, като бе и в Идеалния отбор на новобранците.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages