Новият сезон в детско-юношеското направление към Българска федерация по волейбол започва през октомври.

БФВ проведе серия от работни срещи с отговорниците на шестте региона в България. Участваха президентът на федерацията Любомир Ганев, председателят на Комисията за ДЮВ (към онзи момент първи вицепрезидент и отговорник по ресор) Давид Давидов, както и временно изпълняващият длъжността председател преди Общото събрание (28 септември) - Станислав Николов.

В дискусиите бяха посочени проблеми, които са възниквали през последния сезон, но също така и предложения за подобряване на дейността на централата и работата с клубове. Беше взето решение за посещение на шестте региона и лична среща на Ганев, Давидов и Николов с представители на местните клубове. Обиколката завърши със сбирка със софийските клубове в офиса на централата.

Първите двубои при подрастващите трябва да се проведат на 13 октомври.

"Програмите бяха изготвени след внимателно планиране и добро комуникиране с отделни звена. Хората, ангажирани в детско-юношеското направление сме наясно, че за всяко семейство е важно да организира програмата на детето си и да планира свободното време - ваканции, семейни почивки и уикенди. Надяваме се, че родители и клубове ще виждат в наше лице партньор, който е в тяхна услуга и помощ, и най-вече с грижа за развитието на децата", коментира Давид Давидов, председател на КДЮВ.

По време на срещите по места представителите на клубовете имаха възможност да споделят своите виждания за дейността на КДЮВ и да очертаят промени, които биха искали да се реализират в организацията и провеждането на първенствата. От БФВ се ангажираха с поставените въпроси.

При изготвянето на спортно-състезателният календар за сезон 2024-2025 са взети предвид ученическите ваканции и матури, Ученическите игри, както и програмите на националните отбори.

Следвай ни: