Американският талант Алекс Микълсен ще замени руския тенисист Даниил Медведев в основната схема на турнира на твърда настилка в зала във Виена. Надпреварата от сериите АТР 500 с награден фонд 2.47 милиона евро ще се състои от 21 до 27 октомври.

Петият в световната ранглиста Медведев, който е шампион в австрийската столица през 2022 година, а през миналия сезон достигна до финала, се оттегли вчера заради контузия в областта на дясното рамо. Той получи проблема на състезанието от сериите "Мастърс" в Шанхай през миналата седмица при загубата си на четвъртфиналите от номер 1 в света Яник Синер (Италия).

20-годишният Микълсен е 45-и в света в момента, като през този сезон игра два финала в Нюпорт и в Уинстън-Сейлъм, а през август за първи път влезе в топ 50.

Първата ракета на България Григор Димитров, десети в подреждането на АТР, е заявил участие, като на този етап ще очертава да бъде поставен под номер 3. Димитров е полуфиналист във Виена през 2022 година, а любопитното е, че хасковлията отпада в австрийската столица именно след загуби от Медведев  през предишните два сезона.

Водач в схемата ще бъде победителят през 2021 година и трети в света Александър Зверев (Германия), а сред останалите поставени са австралийците Алекс де Минор (номер 9 в класацията на АТП) и Алексей Попирин (24), американците Томи Пол (13) и Франсис Тиафо (15), италианецът Лоренцо Музети (18) и британецът Джак Дрейпър (19).

Синер няма да защитава титлата си от миналия сезон.

Следвай ни: