Отборът на Ботев Пд записа осма победа от началото на шампионата. „Канарчетата“ се наложиха с 1:0 над Славия в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Срещата се игра на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Единственият гол в срещата реализира Николай Минков през второто полувреме. Попадението обаче падна след неубедителната намеса на вратаря на Славия Николай Кръстев.

Това е трети пореден успех за тима след последователните успехи над ЦСКА 1948 и Левски. В следващия кръг пловдивчани посрещат Черно море. Славия пък е домакин на Локомотив София.

Отборът на Душан Керкез вече е на 3-ото място в класирането с 25 точки, след Лудогорец и Левски. Славия е на 11-а позиция с 11 точки.

Домакините бяха по-добрият тим, с повече голови ситуации, както и по-активният отбор през всичките 90 минути. Затова и успехът е закономерен.

В 60-ата минута домакините успяха да открият резултата. Николай Минков се разписа за 1:0 след мощен диагонален удар, топката тупна пред вратаря Николай Кръстев, който се опита да я улови, но вместо това тя влетя в мрежата му.