Неймар, който скъса кръстните си връзки на 19 октомври 2023 г., се завърна в игра след 367 дни извън терените. Бразилският национал влезе като резерва при успеха на Ал-Хилал над Ал Аин с 5:4 при гостуването си на стадион „Тахнун бин Мохамед“ в ОАЕ в мач от 3-тия кръг на груповата фаза на Азиатската Шампионска лига.

The Brazilian Legend is back 🔙
𝐍𝐉🔟💙 @neymarjr pic.twitter.com/4IX5WRvNMW

— AlHilal Saudi Club (@Alhilal_EN) October 21, 2024

Така Неймар и компания се изкачиха на върха в Западната група на турнира, а съперникът е само с точка на предпоследното място. Към фазата на директните елиминации ще продължат първите 8 тима.

Суфиан Рахими реализира гол за Ал Аин още в 7-ата минута, но той не бе зачетен след преразглеждане на ситуацията с ВАР заради засада. Ал Хилал пък на свой ред успя да поведе в 26-ата минута чрез Ренан Лоди.

🎥 Our first goal by Renan Lodi 🤩 pic.twitter.com/xIsy8IdwDb

— AlHilal Saudi Club (@Alhilal_EN) October 21, 2024

Домакините все пак стигнаха до гол, след като Рахими този път се разписа от редовна позиция и възстанови равенството в 39-ата минута.

В добавеното време на първото полувреме Ал-Хилал наложи надмощието си и вкара два гола за по-малко от 180 секунди чрез Сергей Милинкович-Савич и Салем Ал-Досари, като по този начин гостите от Саудитска Арабия поведоха с 3:1 преди почивката.

We are up at the break 🤩#AlAin_AlHilal 1-3 pic.twitter.com/HzpBQvS2gR

— AlHilal Saudi Club (@Alhilal_EN) October 21, 2024

На старта на второто полувреме отборът на Ал-Аин върна един гол чрез Матео Санабрия в 63-ата минута, две по-късно обаче Ал Давсари вкара втория си гол в мача, за да направи резултата 4:2 в полза на тима на Ал-Хилал. Головото шоу продължи в 67-ата минута, когато Рахими се разписа за Ал Аин, като по този начин резултатът стана 3:4.

🥇Asia knows this celebration well 🌪️ pic.twitter.com/ihSoar70P0

— AlHilal Saudi Club (@Alhilal_EN) October 21, 2024

Салем Ал Давсари оформи своя хеттрик в 75-ата минута, за да даде аванс от 5:3 на Ал Хилал. В 77-ата минута пък Неймар се появи в игра, като замени Насер Ал Давсари и по този начин изигра общо 26 минути.

Spread the word 📰

The Legend @neymarjr is back 🤩💙 pic.twitter.com/vLOqb1UuZ0

— AlHilal Saudi Club (@Alhilal_EN) October 21, 2024

Ал-Хилал остана с човек по-малко на терена в 82-рата минута, когато Ал Ал Булайхи бе изгонен. Ал-Аин на свой ред върна интригата в двубоя в шестата минута от добавеното време, когато Софиян Рахими реализира дузпа.

Asia knows only one leader 🥇

That's it, thank you 💙 pic.twitter.com/g16VTRqnBQ

— AlHilal Saudi Club (@Alhilal_EN) October 21, 2024

До края на срещата Ал Аин направи опит да се добере до точката, но не съумя.

Следвай ни: