Поставеният под номер 3 в схемата Стефанос Циципас мина през иглени уши, за да се класира за втория кръг на турнира в зала от сериите АТП 500 в Базел с награден фонд от 2,4 милиона евро.

Гръцкият тенисист се наложи с 6:3, 6:7(3), 7:6(4) над арежентинеца Франсиско Черундоло, за да си осигури среща в следващия етап с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп.

Циципас спечели сравнително лесно първия сет и взе преднина от пробив във втория, но допусна да го загуби след тайбрек, в който също водеше с 3:1 точки.

Третият сет на мача вървеше гейм за гейм, но Черундоло успя да пробие за 6:5 и получи възможност да сервира за победата. Аржентинецът обаче не успя да затвори мача и така се стигна до нов тайбрек. В него той поведе с 4:2 точки, но след смяната на полетата Циципас спечели пет поредни разигравания и взе победата.

Напред продължава и датчанинът Холгер Руне. Четвъртият в схемата се справи с 6:4, 7:6(2) с чилиеца Николас Хари след само 87 минути на корта.

В срещата имаше само един пробив, който дойде още в първия гейм, а Руне показа много стабилна игра, за да постигне победата. Неговият следващ съперник ще бъде представителят на домакините Доминик Щрикер, който елиминира нидерландеца Талон Грийкспор след 6:4, 6:4.

Напред в надпреварата продължава и номер 6 в схемата Бен Шелтън. Американецът отстрани на старта аржентинеца Томас Мартин Етчевери след 6:3, 6:4.

Убедителен успех постигна и канадецът Денис Шаповалов, който победи с 6:1, 6:4 китаеца Цзюнчън Шан.

От турнира обаче отпадна шампионът за 2016 година Марин Чилич. Хърватинът, който участва с "уайлд кард", бе надигран от чилиеца Алехандро Табило със 7:6(4), 7:6(2).

Следвай ни: