Отборът на Балкан приема грузинския Кутаиси в мач от третия кръг на турнира ФИБА Къп. Срещата е утре от 19:00 часа в Ботевград, а преди това баскетболният специалист Людмил Хаджисотиров - Удо направи своя анализ за предстоящия сблъсък и ситуацията в група J на надпреварата пред Sportal.bg.

„За разлика от групата на Рилски спортист, където няма слаб отбор, в тази група J, където е Балкан, реално това е тимът, който е преодолим. Това е тимът, който според мен няма да запише победа в групата. Кутаиси е втори в класирането в Грузия, разполага само с двама чужденци – американци. Естествено, грузинците са борбена нация и винаги играят здраво. Последния мач са загубили от Билбао с 30 точки разлика.

Баскетболистите на Балкан ще са гладни да покажат съвсем различно лице и то пред тяхна публика, защото в последните мачове във ФИБА Къп не стояха толкова добре. Мисля, че ще са жадни за победа и все пак осъзнават, че това е реалистичен мач, който могат да спечелят и им е задължителна победа като домакин в случая.

Отборът на Балкан трябва да играе доста по-твърдо в защита, да лимитира броя на грешките, които водят до прости и лесни кошове и естествено да използва слабостите на Кутаиси. Мисля, че вече Георги Боянов като е тренирал повече с отбора, най-вероятно е в по-добра форма, трябва Балкан и да напипа верния състав, с който ще стои най-добре и ще е най-конкурентоспособни.

13

Публиката трябва да им даде криле, защото Балкан има още едно домакинство на Билбао, което ще бъде доста трудно. Предполагам, че самата публика, играчите, ръководството, всички усещат, че мачът, който най-реалистично може да бъде спечелен е домакинството срещу Кутаиси. Естествено, ще е много важно тяхната публика, която всички знаем каква е и колко много може да подкрепя отбора, ще е много важно да покаже своята подкрепа точно в този момент и най-малкото да спечелят самочувствие.

С новия регламент във ФИБА, според който само първият отбор със сигурност се класира плюс някой от вторите, наистина задачата на Балкан става доста трудна за преодоляване на групата, с оглед на резултатите до момента. Очевидно отборът на Билбао е 100%-ов фаворит, но Приевидза показа също, че играе доста добър баскетбол, така че ще им бъде доста трудно на Балкан да излезе от групата, но не невъзможно.

Все пак смятам, че конкретно в този мач с Кутаиси, Балкан ще успее да се възползва от домакинството си и да спечели.", заяви Хаджисотиров.

Следвай ни:

Снимки: Sportal.bg