Астън Вила продължава с блестящото си представяне в основната фаза на Шампионската лига този сезон. Бирмингамци записаха трета поредна победа, след като се наложиха с 2:0 в домакинството си на Болоня и с пълен актив от 9 точки оглавиха временното класиране в турнира. Джон Макгин в 55-ата и Джон Дуран в 64-тата минута донесоха трите точки на английския тим.

Астън Вила доминираше през първото полувреме, но пропусна няколко добри възможности за откриване на резулата, открили се пред Джон Дуран и Морган Роджърс.

Así queda la clasificación de la Champions tras la jornada de hoy:

ℹ️: @BeSoccer_Pro pic.twitter.com/Tocjg7Lun5

— Madrid Sports (@MadridSports_) October 22, 2024

Домакините поведоха с голяма доза късмет в 55-ата минута. Джон Макгин центрира от фаул, топката мина през купа от играчи и се озова във вратата за 1:0.

В 64-тата минута резултатът бе удвоен. Морган Роджърс бе изведен в наказателното поле, върна към Джон Дуран, който успя да засече топката и да я прати в далечния ъгъл на вратата за 2:0.

Болоня имаше шанс да се върне в мача в 86-ата минута, но и късметът не бе на страната на гостите, когато изстрел на Сам Беукема се отби от гредата.

В крайна сметка Астън Вила се поздрави с победата и събра актив от 9 точки, като за момента е еднолично начело на временното класиране. Болоня пък все още няма успех на сметката си, като с 1 точка е на 28-ото място.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages