Арсенал се изкачи на четвърто място в класирането в Шампионската лига, след като победи с 1:0 в Лондон Шахтьор (Донецк) в среща от третия кръг. Автогол на Дмитро Рижник реши двубоя в 29-тата минута. Габриел Мартинели стреля към вратата на украинците, топката се отклони първо леко от тялото на играч на гостите, а после срещна гредата, удари се във вратаря Дмитро Рижник и се оплете в мрежата.

В 77-мата минута Рижник спаси дузпа, изпълнена от Леандро Тросар, но това не промени драстично нещата и "топчиите" се поздравиха с победата, благодарение на която събраха 7 точки на четвърта позиция.

Междувременно, друг английски тим - Астън Вила, оглави подреждането в Шампионската лига. Бирмингамци са вече с три победи от три мача, след като тази вечер надвиха у дома италианския Болоня с 2:0. И двете попадения бяха реализирани през второто полувреме. Джон МакГин изведе Вила непред в 55-тата минута, а Джейхон Дуран стана автор на втория гол в 64-тата. Така, Астън вила е с 9 точки от 9 възможни, но в сряда други отбори имат възможността да повторят това постижение.

Болоня и Шахтьор са един до друг в подреждането с по една точка, съответно на 28-а и 29-а позиция.

В друг мач от турнира тази вечер ПСЖ и ПСВ Айндховен завършиха помежду си при резултат 1:1 във френската столица. В 34-тата минута Ноа Ланг изведе нидерландците напред в резултата, а десет минути след паузата Ашраф Хакими изравни. ПСЖ е 17-и в подреждането с 4 точки, а ПСВ е 27-и с 2 и продължава да търси първа победа.

Трети в класирането пък излезе португалският гранд Спортинг (Лисабон). "Лъвовете" надиграха Щурм в Грац с 2:0, като Нуно Сантош в 23-тата и Виктор Гьокерес в 53-тата минута донесоха трите точки за родния тим на Кристиано Роналдо. Спортинг е с общо 7 точки и без поражение дотук, докато австрийците са без точка на 32-о място.

Жирона срази с 2:0 на свой терен Слован (Братислава) и по този начин испанците заемат 20-о място с 3 точки, записвайки днес първа победа. Слован пък заема последното 36-о място с 0 точки и голова разлика 1:11.