Футболистът на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор, говори след разгрома на “белия балет” с 5:2 срещу Борусия (Дортмунд) в срещата от 3-тия кръг на основната схема на Шампионската лига.

До 60-ата минута “белият балет” изоставаше в резултата с 0:2, като именно Винисиус успя да изравни, с което даде тласък за обрата.

Коментарът му след края на двубоя бе свързан с това, че той и съотборниците му мечтаят за нова титла от “турнира на богатите”, след като от 2014 г. насам те триумфираха общо шест пъти (2014, 2016, 2017, 2018, 2022, 2024).

“Шампионската лига е нашето състезание. Искаме да я спечелим отново”, каза Винисиус.

След това голмайсторът вкара още два гола, с което оформи хеттрик и сподели, че иска да даде още повече на актуалните европейски клубни шампиони по пътя им към нови успехи.

“В съблекалнята, на полувремето, треньорът ни каза, че ако вкараме един гол, ще направим обрат. Искам да направя много повече за този клуб, който ми даде всичко, откакто пристигнах. Знаем, че на "Бернабеу" можем да направим всичко”, добави Винисиус.

В четвъртия кръг а Шампионската лига кралският клуб ще е домакин на Милан, като това са двата титла в състезанието, които са го печелили най-много пъти.

“Лос Бланкос” са триумфирали 14 пъти, докато “росонерите” са вдигали “ушатата” общо 7 пъти. Италианците обаче за последно го сториха през 2007 г.

Мачът ще бъде на 5-и ноември (вторник) от 22:00 часа българско време.

Следвай ни: