Милан спечели първа победа в Шампионската лига този сезон. "Росонерите" надиграха на своя стадион "Сан Сиро" белгийския Клуб Брюж в мач от третия кръг от новия формат на най-престижната клубна надпревара в Европа. До момента воденият от Пауло Фонсека тим имаше две поражения, а вече заема 18-о място (от 36 отбора) в класирането с първите си 3 точки. За Брюж пък това е втора загуба, като белгийците също са с 3 точки, но на 24-а позиция.

Брюж всъщност бе близо до първия гол в мача, но още в осмата минута Жоел Ордонез уцели греда и Милан се размина с ранно попадение във вратата си.

В 34-тата минута американското крило Кристиан Пулишич изненада гостите с великолепно изпълнение и директно от корнер изпрати топката в противниковата врата - 1:0.

Шест минути след попадението гостите останаха и с 10 души на терена, понасяйки нов удар. Директен червен картон за груба игра получи Рафаел Ониедика и това утежни още повече задачата на белгийците.

Въпреки това, седем минути след паузата гостите изненадващо изравниха резултата. Киряни Сабе бе изпуснат от защитата на Милан в наказателното поле и с премерен удар изпрати топката в мрежата.

Брюж обаче не успя да удържи твърде дълго удобния за тима резултат, а нидерландският халф Тиджани Райндерс излезе на сцената. Той първо бе точен за 2:1 в 61-вата минута с удар от позиция до точката за изпълнение на дузпа, а в 71-вата отново порази вратата на белгийците с премерен шут, вдъхвайки още по-голямо спокойствие не съотборниците си.

16-годишната резерва за Милан Франческо Камарда вкара хубав гол с глава три минути преди края, но реферът Феликс Цвайер го отмени след сигнал от ВАР заради засада.