Евентуален трансфер на халфа на Уулвърхамптън Рубен Невеш в Барселона може да обтегне сериозно отношенията между Жоан Лапорта и Чави, съобщава изненадващо вестник “АС”. 

Наставникът на тима иска за заместник на настоящия капитан Серхио Бускетс да бъде привлечен Асиер Ияраменди от Реал Сосиедад. В същото време президентът на каталунците Жоан Лапорта предпочита да осъществи сделка за Рубен Невеш, тъй като неговият договор изтича през лятото на 2024-а и той е убеден, че може да намали драстично цената на играча. Това обаче не е профилът на вътрешен полузащитник, който треньорът иска и това може да внесе сериозно напрежение между двамата. 

Чави вече на няколко пъти е бил не особено щастлив от действия на Лапорта, като в края на миналия сезон, когато той бе накаран да извади Усман Дембеле в определи мачове, да да бъде принуден да подпише нов контракт. През лятото пък Лапорта опита по чисто икономически съображение да продаде Френки де Йонг, въпреки че Чави искаше той да остане и го заявяваше неколкократно в публични изказвания.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago