Собствениците на Рома - американските бизнесмени Дан и Раян Фридкин, изпратиха отворено писмо към феновете на “джалоросите”. В него те обясняват за раздялата с клубната легенда Даниеле де Роси на треньорския пост, както и за евентуалната сделка за придобиването на Евертън.

Футболът е ценен в световен мащаб заради своята уникална красота. Всеки мач е изпълнен със страст, емоции и непредсказуемост и затова го обичаме. В допълнение към резултатите на терена, нашата отговорност като собственици на клуба е да вземаме важни решения, които вярваме, че са в най-добрия интерес на Рома, дори когато те са изключително трудни.

Comunicato di Dan e Ryan Friedkin

📄 https://t.co/0yXlKYuKqm#ASRoma pic.twitter.com/8cgbeKjEEJ

— AS Roma (@OfficialASRoma) September 23, 2024

Лятната кампания отбеляза началото на многогодишен стратегически проект, чиято цел е да върне Рома на върха на европейския футбол. Разработването на нов стадион, който е ключов елемент от тази визия, вече е в ход и ще отдаде почит на богатата история на клуба.

Искаме да кажем следното: изпитваме дълбоко уважение към Даниеле (б.ред. - Де Роси), убедени сме, че той ще има успешна кариера като треньор и може би един ден ще се завърне в Рома. Раздялата с него беше много трудно решение, но ние го взехме с убеждението, че това е правилният начин да се стремим към трофеи през този сезон”, пишат братята Фридкин.

Roma owners address fans: "We respect you and De Rossi" #Friedkins #Romahttps://t.co/T1ewD4dcEt

— Italian Football News 🇮🇹 (@footitalia1) September 23, 2024

Оставаме активни инвеститори в спортния сектор. Обичаме красивия футбол. Евентуалното придобиване на Евертън по никакъв начин не променя ангажимента ни към Рома. Напротив, синергията между клубовете ще бъде само от полза за Рома. Всеки клуб от нашето портфолио работи самостоятелно, а Рома остава в центъра на нашите футболни амбиции.

Можете да бъдете сигурни, че ангажиментът ни по отношение на времето, ресурсите и енергията към Рома няма да бъде намален. Целта ни е ясна: да видим Рома да се състезава постоянно на най-високото ниво на европейския футбол. …  Ценим мнението на феновете и искаме да ви уверим, че се вслушваме в него. Вие сте душата на клуба и нашата цел е да ви накараме да се гордеете с него. Forza Roma”, добавят още американците в отвореното си писмо.

Уволнението на Де Роси предизвика недоволството на феновете на Рома, които протестираха срещу това решение по време на мача с Удинезе (3:0). Изпълнителният директор на клуба Лина Сулуку дори напусна, след като към нея бяха отправени заплахи от тифозите на клуба.

Следвай ни: