Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг призна, че никак не му се иска, но ще трябва да причини болка на любимия си клуб Твенте. “Червените дяволи” започват кампанията си в Лига Европа утре с домакинство срещу нидерландския клуб, в който започва футболният път на Тен Хаг. Последният има три периода като футболист на Твенте.

"Бих искал да играем срещу някой друг. Не е приятно да нараняваш някой, когото обичаш. Твенте е отборът, който следя най-много. Гледам мачовете им като фен, не като анализатор. Това е различно. Този клубът ми даде много. Аз излязох от академията на Твенте, така че има богата история между мен и Твенте”, заяви Тен Хаг.

“Не мога да кажа кога точно ще се завърне Люк Шоу. Планът е това да се случи преди паузата за националните отбори през октомври, но не мога да кажа, че това е 100% сигурно. Би могло да бъде и малко след паузата”, добави нидерландецът.

За новия формат на Лига Европа Тен Хаг заяви следното: “Ясно е, че има твърде много мачове и турнири. Играчите са претоварени, което не е добре за футбола. Може би е добре от комерсиална гледна точка.”

Относно това дали турнирът Лига Европа може да се окаже пътят към завръщане на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига, Тен Хаг отговори така:

“Има и други пътища за постигане на тази цел. Този може би е най-трудният. В турнир от 32 отбора трябва да си най-добрият. Това е целта. Както знаете, искаме да спечелим всички състезания, в които участваме, но трябва да играем мач за мач”.

Следвай ни: