Вицепрезидентът на турския Галатасарай Ибрахим Хатипоглу настоя, че нападателят Виктор Осимен няма да напусне клуба през януари, въпреки информациите от Италия, че Ювентус проявява интерес към футболиста, който играе в истанбулския гранд под наем от Наполи.

Осимен се присъедини към Галатасарай през лятото с договор за една година. Той вече записа две асистенции в два мача от първенството, включително в срещата с Фенербахче на старши треньора Жозе Моуриньо в събота.

Галатасарай ще плати на Виктор Осимен 6 милиона евро за сезон 2024/2025, а освобождаващата клауза в контракта му с Наполи бе намалена на 75 милиона евро от 130 евро.

Нигерийският национал подписа удължаване на договора си с една година преди да премине в Галатасарай по-рано този месец. Убедителният му старт с екипа на тима от Истанбул подхрани трансферни спекулации, че може да напусне Галатасарай още през януари, но Хатипоглу отхвърли такъв вариант.

"Вариантът Осимен да напусне през януари е извън коментар. Дори планираме да го задържим и през следващия сезон. Той ще бъде футболист на Галатасарай поне до юни и показва, че е отдаден на отбора във всеки мач. Много е щаствив, че дойде в Галатасарай", заяви той, цитиран от турското издание Gazete Oksijen.

Следвай ни: