Барселона остана без титулярния си вратар Марк-Андре тер Стеген за дълъг период и сега ръководството трябва да вземе решение дали да привлече негов заместник. На този етап от сезона, след като трансферният пазар не е отворен, те могат единствено да вземат свободен агент.

“Блаугранас” обаче са ограничени във времето за това. Те имат 30 дни, в рамките на които евентуално да подпишат с нов страж.

Като начало процедурата задължава Барса да информира Ла Лига, че въз основа на член 77 от правилника на първенството иска да замени Тер Стеген. Клубът даже получава правото да използва 80% от стойността на заплатата на германеца за възнаграждение на новия вратар, като тази сума не се начислява върху общата, която се дава за всички играчи - тема, която е крайно чувствителна за каталунците. Това е възможно заради факта, че травмата на Тер Стеген е дългосрочна. По сходен начин се процедираше след контузиите примерно на Педри и Гави.

Ако обаче на “Камп Ноу” решат да не привличат нов вратар в рамките на тези 30 дни, следващата им възможност ще бъда чак през януари при отварянето на пазара. Тогава те ще могат и да закупят такъв или да го вземат под наем.

Следвай ни: