Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил предложи радикална промяна във футбола, която според него би направила Висшата лига на Англия и Царя на спортовете като цяло още по-атрактивни, особено за по-младите фенове.

Бившият десен бек, който от години се изявява като футболен анализатор и дори в един момент се пробва без особен успех като старши треньор, предлага любопитен стимул за отборите, които са завършили мачовете си наравно. 49-годишният англичанин предлага да се бият дузпи при равенство в срещите за първенство и победителят при ударите от бялата точка да бъде възнаграден с допълнителна точка.

"Аз бих въвел дузпи в края на шампионатните мачове, които са завършили при равен резултат. Така че получаваш 2 точки, ако спечелиш дузпите", каза Невил в разговор с други бивши звезди от Премиър Лийг в подкаста The Overlap. "Направете го атрактивно за новите фенове на играта. Ако едно дете отиде на мач за първи път и види как един мач завършва 0:0 или 1:1... нека поне има победител. Децата обичат дузпи, моите момичета биха се радвали много на дузпи в края", каза още Невил в разговор с Рой Кийн, Иън Райт и Джейми Карагър.