Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Нусаир Мазрауи е доволен от старта на кариерата си на “Олд Трафорд”. През лятото той беше закупен от Байерн (Мюнхен) заедно с Матайс де Лихт и дори беше титуляр във всичките пет мача на тима от началото на сезона в Премиър лийг.

“След два сезона в Байерн усетих, че искам да направя следващата стъпка в кариерата си - коментира Мазрауи на пресконференция. - Усетих, че по този начин бих се почувствал по-добре на друго място и ето защо реших да сменя клуба. Появи се Манчестър Юнайтед и не смятам, че е нужно да обяснявам защо избрах да премина в такъв отбор”.

“Когато пристигаш на ново място, очакванията ти са нещата да стават само по-добри. Когато футболистите започнат да се разбират по-добре, тимът може да върви само нагоре. Ако погледнете индивидуалните качества на отделните състезатели, със сигурност може да се каже, че Юнайтед е топ отбор. Ако сравним Манчестър Юн с Байерн, няма как да се каже, че някой е по-голям. Може би Юнайтед е малко по-популярен в международно отношение”, каза още мароканският защитник.

Мазрауи говори и по темата с все по-натоварената програма на футболистите: “Възможно е да се наложи да трябва да изиграеш 70 мача през сезона, а това не е за всеки. Най-вероятно във всеки клуб ще останат само един-двама играчи, които са изкарали кампанията без контузия”.

Следвай ни: