Бившият вече германски национал Тони Кроос се подигра на УЕФА след признанието на Европейската футболна централа за ключова съдийска грешка в последния мач на футболиста за Бундестима. Както е известно, вчера стана ясно, че доклад на Съдийската комисия към УЕФА е отчел, че Германия е трябвало да получи дузпа срещу Испания за играта с ръка на Марк Кукурея в продълженията на четвъртфиналния мач. Тогава рефер бе англичанинът Антъни Тейлър, който подмина ситуацията. Испанците спечелиха с 2:1 по пътя си към трофея.

"Значи им е отнело три месеца да видят играта с ръка? Игра с ръка, която всички, хайде, почти всички, видяха за секунда. Добре, вече съм спокоен. Мога ли да се наричам европейски шампион тогава? В ретроспекция, защото вече са го потвърдили. Може би не. Нещата май не стават по този начин", коментира в саркастичен тон Кроос, който прекрати кариерата си след Евро 2024.

Кроос обаче не казва нищо за ситуацията по-рано във въпросния двубой с Испания, в която реферът вероятно имаше основания да го изгони от игра.