Манчестър Сити започва кампанията си в “Карабао къп” с домакински сблъсък срещу Уотфорд. Шампионите започнаха силно сезона и в момента са водач в класирането на Премиър лийг с четири победи и едно равенство в пет двубоя. От своя страна “стършелите” заемат осмото място в подреждането на Чемпиъншип с три успеха, един хикс и две загуби. Днес ще се изиграят общо четири двубоя от този турнир и можете да проследите резултатите им тук.

Мениджърът на “гражданите” Джосеп Гуардиола е направил девет промени в своя състав в сравнение с тима, който завърши наравно с Арсенал през уикенда. Отлична новина за Сити е завръщането на Фил Фоудън от първата минута. Също така изненадващо място в титулярния състав получава едва 16-годишния централния бранител Кадън Брайтуейт, който ще си партнира с Джон Стоунс.

Tonight’s City team! 🩵

XI | Ortega Moreno, Walker (C), Stones, Braithwaite, Lewis, O’Reilly, Nunes, McAtee, Doku, Grealish, Foden

SUBS | Ederson, Dias, Kovacic, Gundogan, Bernardo, Gvardiol, Akanji, Savinho, Wright#ManCity | @etihad pic.twitter.com/eHQcoJHLJr

— Manchester City (@ManCity) September 24, 2024

Уотфорд, който е воден от бившия полузащитник на Манчестър Юнайтед Том Клевърли, също прави промени в своя тим в сравнение с тези, които стартираха при поражението от Норич. Анджело Огбона прави своя дебют за тима, след като пристигна от Уест Хам през лятото.

A first outing in yellow for Ogbonna. #WatfordFC | @Carabao_Cup pic.twitter.com/FLiZcOLDPE

— Watford Football Club (@WatfordFC) September 24, 2024
Следвай ни: