Представителят на Серия Б Сасуоло се класира за 1/8-финалите за Купата на Италия, след като надделя с 2:0 в гостуването си на Лече. Възпитаниците на Фабио Гросо откриха резултата още в 13-ата минута чрез Тарик Мухаремович и я удвоиха в 79-ата чрез Лука Д’Андреа.

Срещата започна отлично за гостите, които излязоха напред още в началото на двубоя, когато Мухаремович засече центриране на Николас Пиерини. Тимът от Серия Б можеха да удвоят преднината си в края на първата част, но Флавио Русо прати топката над напречната греда. Втората част започна на по-високи обороти, като двата тима си размениха по няколко опасности.

Тимът на Сасуоло създаде нови две отлични възможности след 70-ата минута чрез Лука Моро, но не успяха да реализират. Малко след това Анте Ребич също стреля опасно от фал в опит да изравни, но Джакомо Саталино направи отлично спасяване. В крайна сметка футболистите на Гросо стигнаха до второ попадение в 79-ата минута след хубав изстрел на Лука Д’Андреа, с който подпечатаха преминаването в следващата фаза на турнира.

Следвай ни: