Наставникът на Барселона Ханзи Флик говори пред медиите преди утрешния мач на каталунците - домакинството срещу Хетафе. Логично централни теми бяха тежката контузия на титулярния вратар на “блаугранас” Марк-Андре тер Стеген и дали ще бъде привличан негов заместник още сега.

❗️Hansi Flick: "Signing a goalkeeper? Iñaki is doing very well, he is a great professional. We trust him. We will discuss what we should do. We are comfortable with him. We don't feel pressure." pic.twitter.com/5muuCUxN09

— Barça Universal (@BarcaUniversal) September 24, 2024

Иняки Пеня се справя много добре, също и в предсезонната подготовка. Той работи много усилено, за да бъде тук. Съсредоточен е и е готов да играе. Уверени сме в себе си, но трябва да гледаме и какво правим, защото играчите  са много млади. За момента не се чувстваме под напрежение и се доверяваме на Иняки, започна Флик, който на два пъти прекъсваше пресконференцията заради силна кашлица.

Трябва да разгледаме опциите, с които разполагаме, а в момента нямаме напрежение. Ще видим какво ще се случи. Ще разговаряме с Луис де ла Фуенте, който дълги години е тренирал вратари от световна класа. Той ще бъде първият човек, с когото ще разговарям“, продължи Флик.

🚨🗣 Hansi Flick: "Signing a GK? We will look at the options we have. We are under no pressure at the moment, we will speak to De la Fuente, who has been coaching world-class goalkeepers for many years. He will be the first person I will speak to. We will see". pic.twitter.com/VVTEsGzW6Z

— Barça Xtra  (@XtraBarcaa) September 24, 2024

За утрешната среща с Хетафе, специалистът каза: “Ще трябва да направим различни неща, може да направим ротации. Всеки мач е различен и трябва да се адаптираш. Анализирахме мача с Виляреал и можем да подобрим доста неща. Искаме да играем добре, също и заради феновете,  мисля че се завръщаме след 25 дни у дома и очакваме с нетърпение“.

Флик говори и за младата звезда на каталунците Ламин Ямал: “Следим всички данни за играчите в момента не смятаме, че той трябва да почива. Той се справя много добре. Ще видим, но не мисля, че има нужда от почивка. Играем у дома, трябва да започнем с добър отбор на терена, а това, което прави Ламин, е невероятно. Той е невероятен с топката, не е лесно да се защитаваш срещу такива като него. Той може да бъде най-добрият в света, качеството няма нищо общо с възсрастта. Останалите играчи също се справят много добре”.

Hansi Flick: "Resting Lamine tomorrow? Lamine doesn't look like he needs a rest. It's important to note that we're playing at home and we have to start with a fantastic starting XI." pic.twitter.com/WOtVQboCTh

— Barça Universal (@BarcaUniversal) September 24, 2024

Не съм изненадан от представянето на Левандовски, стилът, който предлагаме, му дава много възможни за гол. Роналд Араухо напредва добре, можем да го очакваме скоро, но не знам точно кога. Много е хубаво да разполагаме с него”, завърши наставникът на Барселона.

Следвай ни: