Старши треньорът на Шанхай Шънхуа Леонид Слуцки не планира да поеме поста селекционер на националния отбор на Китай по футбол. Той беше назначен начело на китайския клуб през декември 2023 година.

"Обичам Шанхай Шънхуа и нашите фенове. В момента съм фокусиран върху работата си тук. Не мисля за нищо друго", каза Слуцки на пресконференция.

Под неговото ръководство Шанхай Шънхуа заема второ място в класирането на местния шампионат с 67 точки в 26 мача. Отборът на руския треньор изостава на 2 точки от лидера Шанхай Порт.

53-годишният Слуцки през кариерата си е бил треньор на Рубин Казан, Уралан Елиста, Москва, Криля Советов, ЦСКА, Хъл Сити (Англия) и Витес (Нидерландия). Заедно с ЦСКА Москва специалистът стана три пъти шампион на Русия, а също така спечели по два пъти Купата и Суперкупата на Русия. От август 2015-а до юни 2016 година Слуцки беше старши треньор на руския национален отбор. Под негово ръководство националите стигнаха до Европейското първенство във Франция, но завършиха на последно място в група с тимове от Уелс, Англия и Словакия.

Следвай ни: