От Челси отново са информирали Бенфика за готовност да платят 120 млн. евро за Енцо Фернандес, твърди аржентинският журналист Сесар Луис Мерло от TyC Sports. Английският клуб вече веднъж влезе в преговори с ръководството на португалския гранд, но после промени условията и това провали сделката.

Според актуалната информация сега лондончани са готови да платят 80 млн., а останалите 40 млн. да са под формата на различни бонуси. Сега “топката е в полето” на лисабонци.

Фернандес, който направи фурор на Мондиала в Катар, има откупна клауза в размер на 120 млн. евро, която обаче би се активирала само ако някой плати сумата наведнъж. В случая Челси не планира да направи това, а търси друг начин да се споразумее с Бенфика.

По-рано тази зима Челси вече пробва няколко варианта. В началото английският клуб първо заяви намерението си да плати освобождаващата клауза, а след това отправи друга оферта. Още в края на миналата година медиите в Португалия обявиха, че Челси е предложил да плати дори по-висока сума от въпросната клауза, чийто размер e 120 милиона евро. После обаче "Рекорд" информира, че предложение от английския клуб е било за 90 милиона евро плюс Хаким Зиеш и още двама играчи на Челси, които да бъдат пратени под наем в Бенфика. Става дума за Давид Датро Фофана и бразилският талант Андре Сантош. Тази оферта е била отхвърлена от ръководството на Бенфика. Това се е случило и с първоначалното предложение, което все пак е включвало изплащането на освобождаващата клауза, но на три вноски.

От португалския клуб са били категорични, че ще пуснат Енцо само срещу пълния размер на клаузата, и то платена накуп.

Пазарът затваря във вторник вечер, което означава, че всичко ще стане ясно много скоро.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.