Манчестър Юнайтед спечели първата си контрола за това лято с 2:0 над Лийдс. Срещата бе изиграна в Ослов, а головете за “червените дяволи” бяха дело на младоците Ноам Емеран (67’) и Джо Хигил (81’).

Who stood out for you? 🔍#MUFC

— Manchester United (@ManUtd) July 12, 2023

Мениджърът на 20-кратните шампиони на Англия Ерик тен Хаг заложи на доста по-опитните си играчи през първата част, когато своя дебют направи и единственото до този момент ново попълнение Мейсън Маунт. Начело на йоркширци своя дебют направи Даниел Фарке, който застана начело на клуба преди около седмица.

The biggest smile in Oslo! 😁#MUFC pic.twitter.com/p2oe11NBrE

— Manchester United (@ManUtd) July 12, 2023

Първото отлично положение за попадение дойде още в петата минута, когато Амад Диало влезе отлично в наказателното поле и подаде към Ханибал, но изстрелът на французина бе париран от вратаря. Малко след това и Маунт опита да прехвърли атрактивно вратаря, но не сполучи. Лийдс отговори с добра контраатака, но намеса на Ханибал предотврати опасен удар. Играчите на Манчестър Юнайтед държаха ситуацията в двубоя под контрол, но не стигаха до реални голови положения.

🚨🚨| GOAL: Hugill gives Manchester United a second goal!

Manchester United 2-0 Leeds United.

pic.twitter.com/kEthIJxXFb

— CentreGoals. (@centregoals) July 12, 2023

На почивката техният наставник Ерик тен Хаг замени цялата си единайсеторка, а на терена се появиха изцяло млади играчи от школата. Именно тогава паданаха и двете попадения. В 67-ата минута Ноам Емеран се възползва от отлично подаване към себе си на Хансен-Аароен, навлезе от крилото в пеналта и с плътен удар с левия крак откри резултата за 1:0. Футболистите на Фарке се активизираха и осъществиха няколко отлични атаки в търсене на изравнително попадение и само самопожертвователни намеси или неточни отигравания ги лишиха от гол. Тогава се стигна до 81-ата минута, когато отново Емеран този път прати добро подаване в наказателното поле, което свари отбрната на Лийдс напълно объркана, а централният нападател Хигил се възползва и реализира за 2:0.

Следващата контрола на Манчестър Юнайтед е точно след седмица срещу френския Лион в Единбург.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago