Отборът на Болоня спечели домакинството си на Фрозиноне с 2:1 в двубоя помежду им от деветия кръг на Серия "А". Това беше осми пореден мач без загуба за “рособлу”.

Играчите на Тиаго Мота си осигуриха победата с два бързи гола през първото полувреме. В 19-ата минута Люис Фъргюсън успя да се разпише в опразнената врата с удар отблизо. Само три минути по-късно Стефано Турати изби центриране, но така топката отиде при капитана на Болоня Лоренцо Де Силвестри, който с изстрел с глава от дъгата на наказателното поле удвои аванса на своя отбор. Гостите намалиха изоставането си в 63-тата минута, когато Матиас Соуле беше точен от дузпа, свирена за нарушение на Сам Бойкема срещу Марвин Куни. В остатъка от двубоя “канарчетата” не успяха да отбележат и изравнителен гол, а в добавеното време техният капитан Лука Мацители беше изгонен с втори жълт и съответно червен картон заради фал срещу Джошуа Зиркзее.

ALL OVER!! GOOD JOB, LADS! The first half goals secure us the win! 🤩#BolognaFrosinone #WeAreOne pic.twitter.com/6tXfDnJb6z

— Bologna FC 1909 (@BolognaFC1909en) October 22, 2023

Така Болоня се придвижи до седмата позиция в класирането с актив от 14 точки, а Фрозиноне се намира на 11-ото място с 12 спечелени пункта.