Астън Вила победи Уест Хям с 4:1 у дома в единствен мач от 9-ия кръг на английската Висша лига днес и увеличи на пет поредицата си от двубои без загуба.

Първото изгодно положение за гол дойде за домакините в 16-ата минута. Оли Уоткинс получи добра топка в наказателното поле и стреля, но ударът му се оказа встрани от лявата греда на Алфонс Ареола.

В 30-ата минута по-активната игра на Вила бе материализирана. Обвиненият в залагане на мачове - Николо Дзаниоло, проби в наказателното поле на Уест Хям и върна към Уоткинс. Националът на Англия се засуети за момент, но с второто си докосване пусна към Дъглас Луис, който стреля от дистанция и въпреки опита на Ареола, бразилецът успя да открие резултата.

Второто полувреме започна досущ, както приключи и първото. При една от поредните атаки на бирмингамци, бранителят Езри Конса се включи в нападение и бе съборен от мексиканеца Едсон Алварес в наказателното поле. Зад топката в 52-ата минута застана авторът на първия гол Дъглас Луис, който хладнокръвно изпълни в средата на вратата за 2:0.

Пет минути по-късно Уест Хям върна едно попадение след сериозна доза късмет. Джарод Боуен получи от фланга, тръгна навътре на дрибъл и стреля, но топката се отби в защитник на Вила и влезе в далечния ъгъл – 1:2.  

В следващите минути Уест Хям се опита да притисне съперника и да се възползва от импулса в играта си, но не стигна до ново попадение. Вместо това се случи точно обратното. Джон Макгин пусна дълъг пас към Уоткинс, който се оказа в ситуация един над един с Курт Зума. Острието на Вила го преодоля и стреля в горната част на вратата на Алфонсо, не оставяйки шанс на френския страж.

 В 80-ата минута Михаил Антонио се оказа на добра позиция в наказателното поле и стреля, но ъгълът все пак бе твърде малък, за да затрудни Мартинес, който парира удара.

Няколко секунди по-късно Боуен проби отдясно и центрира. Топката отново рикошира в крака на бранител и можеше да се случи ситуация, подобна на гола на „чуковете“. Този път обаче топката мина на сантиметри от вратата на Вила.

Три минути преди края на редовното време смяната Леон Бейли стреля по диагонал, но топката мина на сантиметри от целта. 2 минути по-късно Бейли все пак се разписа след като финтира Найеф Агер и стреля в далечния ъгъл – 4:1

Успехът прати Астън Вила на пета позиция с 19 точки, за сметка на Нюкасъл, който слиза надолу. Уест Хям пък е на девето място с 14 точки.