Наставникът на Барселона Чави Ернандес не смята, че поражението с 1:2 от Реал Мадрид отразява случилото се на терена. Каталунците отстъпиха в “Ел Класико” след два гола на Джуд Белингам, макар да бяха повели още в началото.

“Този резултат е незаслужен, но във футбола е така, когато не се възползваш от шансовете си - заяви треньорът пред DAZN. - Доминирахме в продължение на около час, но не успяхме да реализираме втори гол. А когато ти пропуснеш, а съперникът ти вкара, това прави разликата. Трябва да проявим търпение и да продължим да работим.”

“Липсваше ни ефективност. Иначе излизахме добре от пресата, като изнасяхме топката с трима защитници. Реал определено страдаше през голяма част от мача, но когато ти пропускаш, рискуваш да загубиш. В даден момент играчите ни изглеждаха доволни от равенството”.

“Днес Гави беше страхотен срещу Белингам. Успяхме да спрем Родриго и Винисиус Жуниор, а при втория си гол гостите имаха и късмет с отиграването на Лука Модрич.”

Чави отказа да коментира спорните ситуации за дузпи с участието на Роналд Араухо, Орелиан Чуамени и Едуардо Камавинга, като каза, че не видял добре какво точно е станало.

Последвайте канала ни в